Lommel United trad in deze eerste oefenwedstrijd aan met de volgende elf: Delarbre, Goossens, Cauwenberg, van Heertum, Maletic, Schils, Adesanya, Mbarki, Lenaerts, Gaethofs en Valcke.

In een evenwichtig begin van de wedstrijd was het nieuwkomer Maletic die goed aflegde voor Yentl Gaethofs, die zijn schot makkelijk gestopt zag worden door Bizot. Aan de overkant moest Sven Delarbre zich een aantal keer onderscheiden wat op zich wel een stevige basiself van KRC Genk zou kunnen zijn in de Jupiler Pro League.

Ook ouderdomsdeken Thomas Buffel mocht zijn ding doen en deed dat ook op deze zomerse avond. Zijn zomerwandeling werd gelukkig afgestopt door een sterk keepende Delarbre. Even later probeerde opnieuw Buffel het met een afvallend schot, dat net over ging. Lommel probeerde daar iets tegenover te zetten via een vrije trap van Goossens, Lenaerts kon net niet besluiten.

Wat niet in de lucht hing gebeurde toch. Via een vrije trap, al dan niet terecht toegekend, kon Kumordzi de 1:0 scoren. Even later lette de Lommelse defensie even niet goed op en stond het 2:0 via Bailey. Een bedrijvige Gaethofs probeerde aan de overkant met een schot uit de tweede lijn tevergeefs Bizot te verrassen. M’barky, nog een nieuwkomer, mocht vlak voor rust op wandel gaan in de Genkse defensie. Zijn schot miste echter kracht en ging naast de kooi van Bizot.

In de tweede helft liet Karel Fraeye een heel aantal spelers in de kleedkamers. Lommel United begon met Delarbre, Cauwenberg, Van Heertum, Gueroui, Neven, Scheelen, Paoli, X, Schils, Gaethofs en Berben.

De tweede helft was net op gang gefloten en het stond zomaar 3:0 na een weggever in de Lommelse defensie. Bij KRC Genk was ex-Lommelspeler Leandro Trossard in het team gekomen bij de start van de tweede helft.

Met een bijna volledig nieuw elftal speelde Lommel United een aantal kansjes bij elkaar in de tweede helft. Na een prima actie van Scheelen besloot Berben in het zijnet. Aan beide zijden volgden nog verscheidene wissels zodat de wedstrijd naar het einde kabbelde. Intussentijd had Leandro Trossard er nog wel 4:0 van gemaakt en dat werd ook de eindstand van deze eerste Lommelse oefenwedstrijd.

Volgende zaterdag speelt Lommel United op het veld van Lutlommel. Supporters op post.

Opstelling KRC Genk


Opstelling Lommel United


Doelpunten

Wissels

Kaarten