Maar, waar euforie de kop opsteekt, loert teleurstelling en ontnuchtering om de hoek. Of om het met Tom Van Imschoot zijn woorden te zeggen: 'Enkele weken geleden stonden we ook niet met z'n allen drama te verkopen, nu gaan we evenzeer met de voeten op de grond blijven.' Intern zal Van Imschoot daarentegen maar wat blij zijn dat de Lommelse kern wel degelijk meer kwaliteit bezit dan de resultaten uit de reguliere competitie doen vermoeden. Hoewel onze jongens de voorbije maanden geregeld vlagen van goed spel op de mat legden, bleek Dame Fortuna zich goed te voelen in Lommel. Pech en scheidsrechterlijke dwalingen duwden de kopjes meermaals onder water. Een mooie illustratie van het belang van mentale sterkte in het voetbal.

Het is diezelfde opstapeling van ontgoocheling en frustratie die nu de Lommelse tenoren brandstof geven om de overwinningen over de streep te trekken. De voorbije drie wedstrijden - Leuven thuis, Tubeke uit én thuis - waren bij momenten ware thrillers. Thrillers die enkele maanden geleden waarschijnlijk in pure horror zouden uitgedraaid zijn. Nu lijken ze het begin van een mooi sprookje.

Toch is het noodzakelijk om te beseffen dat in de komende matchen hemel en hel dicht bij elkaar zullen liggen. Dezelfde scherpte van de voorbije weken is minimaal nodig om de redding te handhaven. Bij verlies tegen Cercle zal Lommel volgens de bookmakers in Leuven dé gedoodverfde degradatiekandidaat zijn. De West-Vlamingen zullen ondanks het grote aantal huurlingen gemotiveerd aan de aftrap verschijnen. Aan iedere speler op het wedstrijdblad is immers een fikse wedstrijdpremie van 3000 euro beloofd bij winst. 90 minuten strijden voor een mooi snoepreisje, dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren.

Bij Cercle zijn Khchab, Mboyo en Diallo opnieuw wedstrijdfit. Diarra is geschorst na zijn rode kaart vorige week tegen Leuven. De vereniging trekt met de volgende 21 namen richting de Gestelsedijk: Paul Nardi, Mehdi Khchab, Christophe Vincent, Pelé Mboyo, Arne Naudts, Jesse Galvez-Lopez, Tomislav Kis, Sébastiaan Brebels, Pierre Bourdin, Mehdi Beneddine, Benjamin Lambot, Amadou Diallo, Paulino Bertaccini, Guillaume De Schryver, Alhassane Soumah, Gilles Dewaele, Mathieu Maertens, Yvan Yagan, Gilles Lentz, Mathieu Vanderschaeghe en Francis Cathenis.

Bij Lommel kan Van Imschoot rekenen op de volledige selectie. De vraag is hoe hij zijn pionnen zal zetten. Houdt hij vast aan Bertjens en De Bruyn, of zet hij Berben en Molenberghs aan de aftrap? Het eerste duo deed het prima in de eerste drie wedstrijden en het laatste tweetal combineerde in de eerste helft tegen Tubeke vlijtig. Vanavond krijgt u alle antwoorden.

Om 19.30 is iedereen welkom voor de happy hour (2 halen 1 betalen). Voorts mag een abonnementhouder één medesupporter gelukkig maken met een gratis ticket. Supporters op post!

Scheidsrechterlijk team:
REF:VAN DAMME KEVIN(30)
AR1:SENECAUT NICK(33)
AR2:EERDEKENS RAF(6)
OFF4:VERMEIREN KEN(27)