Nadat Lommel United een 7 op 9 oogstste in de eerste drie wedstrijden moest trainer Tom Van Imschoot noodgedwongen 2 wijzigingen doorvoeren in zijn basiself. Zowel Alexandre De Bruyn als Christophe Bertjens werden niet fit genoeg bevonden om aan de wedstrijd te beginnen. Hierdoor keerden Geert Berben en Jarno Molenberghs terug in de basis.

De thuisploeg zorgt voor het eerste gevaar van de partij na 5 minuten als Melvin Platje een voorzet van Jarno Molenberhg onorthodox naast kopt. Daarna is het de beurt aan Yassin Gueroui om een kopbal te zien eindigen in de armen van de bezoekende doelman Beunardeau.

Vlak voor het half uur komt Lommel United op een 1:0 voorsprong als Melvin Platje met een magistrale omhaal een hoekschop van Giel Deferm voorbij Beunardeau knalt.

De eerste helft verloopt potig, een eigenschap waarin vooral de bezoekers zich onderscheiden. door het maken van meerdere overtredingen.

Na 35 minuten krijgt Lommel United een strafschop als Jarno Molenberghs foutief wordt afgestopt door Nirisarrke. Kapitein Wouter Scheelen neemt zijn verantwoordelijkheid en jaagt de 2:0 tegen de touwen.

Met een 2:0 voorsprong trekt Lommel United naar de kleedkamers voor de rust.

Tubeke start offensief aan de tweede speelhelft met een schot van linkerverdediger Pires dat enkele meters naast het Lommelse doel zoeft. Daarna krijgen de bezoekers een straschop als handspel in de zestien van Wouter Corstjens wordt bestraft. Camargo voltrekt het vonnis en tekent de aansluitingstreffer aan, 2:1.

Daarna redt doelman Jesse Bertrams de Lommelse meubelen als hij oog in oog met de snelle Lee van de gelijkmaker houdt. Aan de overzijde dreigt Lommel United met een kopbal van Wouter Scheelen, op aangeven van Giel Deferm, de net buiten het kader gaat.

In het slotkwartier overleeft Lommel United de aanhoudende Tubeekse druk en trekt het een verdiende 2:1 overwinning over de streep.

Door deze hardbevochten 2:1 overwinning kan Lommel United zich vrijdagavond van het behoud verzekeren indien het thuis van Cercle Brugge wint in het Souvereinstadion.

Supporters op post voor deze uiterst belangrijke wedstrijd!