Trainer Tom Van Imschoot bracht voor deze partij tegen Tubeke geen wijzigingen aan in de basiself die de voorbije weken won van Cercle Brugge en OH Leuven. Op de invallersbank keerden Mathias Schils (na schorsing), Marko Maletic (blessure) en Glenn Neven (operatie) terug na enkele weken afwezigheid.

Tubeke versiert de eerste kans van de wedstrijd als een diepe bal van Lee bij Diallo komt, die over het Lommelse doel tikt. Daarna levert een bedrijvige Lee een voorzet af bij Zenke, die naast besluit.

Eerste Lommelse dreiging komt er bij een tegenaanval na het kwartier. Yassin Gueroui stuurt Wouter Scheelen weg op de linkerflank, die op zijn beurt Melvin Platje bedient. Het gekraakt schot van de aanvaller wordt Tubeke-doeman Beurnardeau onschadelijk gemaakt.

Na 25 minuten zorgt Lee weer voor gevaa als hij met een gevaarlijk schot net over het bezoekende doel besluit. Lommel United heeft het in de eerste moeilijk om voetballende oplossingen te vinden.

Net voor rust komt de thuisploeg weer gevaarlijk opzetten als een lage vrije trap van Amallah door doelman Jesse Bertrams met een beenveeg wordt weg gewerkt.

Daarna is het wachten tot 60e minuut voor volgend doelgevaar. Na een hoekschop van Bart Goossens, gooit Melvin Platje de bal terug in het pak, maar de kopbal van Wouter Corstjens eindigt in de armen van Beunardeau.

Gaandeweg komt er meer Lommelse dreiging, zo wordt Melvin Platje door Wouter Scheelen diep gestuurd. Platje op zijn beurt legt de bal breed op de vrijstaande Christophe Bertjens, die naast het thuisdoel besluit. Een Tubeekse reactie volgt met een schot over doel van Diallo.

In de slotfase van de partij krijgt Lommel United nog de beste mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen als Melvin Platje, na aangeven van Wouter Scheelen, zich voorbij zijn bewaker werkt en een prima voorzet naar de tweede paal verstuurt. De vrijstaande Christophe Bertjens kan echter de bal niet voorbij Touré en Beunardeau werken.

Zo eindigt de partij op een scoreloos gelijkspel. Voor Lommel United volgen nu twee belangrijke thuiswedstrijden tegen AFC Tubize en Cercle Brugge.

Supporters op post!