Trainer Tom Van Imschoot moest voor de aftrap noodgedwongen de gehospitaliseerde Glenn Neven (operatie aan de appendix) centraal in de verdediging vervangen door Toon Lenaerts

De thuisploeg begint het beste aan de partij en zorgt meteen voor doelgevaar als een voorzet van Diallo via Naudts voor doel komt, waar Mboyo naast schiet. Lommel United kreunt onder een dominant spelend Cercle, maar komt na 25 minuten op voorsprong als ref Scroyen na handspel van Lambot de bal op de stip legt. Kapitein Wouter Scheelen neemt zijn verantwoordelijkheid en verzilvert de penalty, 0:1.

Het Lommelse vertrouwen krijgt een extra boost net na het half uur, eerst wordt Christophe Bertjens diep gestuurd door Wouter Scheelen, waarna onze skipper de bal terug krijgt. Met een heerlijke krul vanop 25 meter tekent onze aanvoerder de 0:2 aan

Vanaf dat moment neemt Lommel United volledig de partij in handen, zo wordt een schot van Melvin Platje, na voorbereidend werk van Christophe Bertjens, door Cercle-doelman Nardi gekeerd. Daarna gaat nog een boogval van de Nederlandse spits net naast het Brugse doel.

De bezoekers beginnen goed aan de tweede helft, Christophe Bertjens en Alexandre De Bruyn houden de thuisdefensie aan de praat, doelman Nardi redt het schot van Christophe Bertjens en in de herneming schiet Melvin Platje over doel.

Net voor het uur loopt Lommel United verder uit tot 0:3, Alexandre De Bruyn stuurt Christophe Bertjens de vrije ruimte in welke een twijfeldende thuisdoelman Nardi te grazen neemt.

Een Brugse reactie komt er met een schot van Maertens, dat door Jesse Bertrams uit doel geranseld wordt, en een kopbal van Diarra over doe

De wedstrijd valt helemaal in een beslissende plooi als Melvin Platje mistasten van Nardi afstraft in de 70e minuut. Daarna krijgt Alexandre De Bruyn nog de kans om de score te verhogen, maar hij besluit vanuit een scherpe hoek op Nardi.

De forfaitcijfers komen net voor tijd op het bord als de ingevallen Jentl Gaethofs met een afstandschot de bal voobij Nardi jaagt.

Door deze overtuigende 0:5 overwinning komt Lommel United terug tot op vier punten van Oud-Heverlee Leuven. Volgende week zaterdag komen de Leuvenaars naar het Soevereinstadion voor deel twee in operatie redding.

Supporters op post!