Het maandje rust zal voor sommigen ongetwijfeld deugd gedaan hebben. Al waren de tussentijdse oefenwedstrijden geen onverdeeld succes. Tegen de beloften van KRC Genk won Lommel wel, maar was Van Imschoot niet helemaal tevreden over het veldspel. Op het kunstgras van Sint-Truiden daarentegen volgde een 6-1 pandoering met wat het type-elftal voor de play-downs zou moeten worden. Hopelijk is het een reality check en zorgt dit voor de motivatie om alles op alles te zetten.

Cercle Brugge oefende in tussentijd ook. Op het veld van Lierse speelde de vereniging 0 – 0 gelijk en kon het aanspraak maken op een overwinning. De kaarten liggen zondag dus absoluut in het voordeel van Cercle, maar met voldoende inzet en geloof in eigen kunnen heeft Lommel eerder al laten zien dat er mogelijkheden liggen. Nu is het money time om dat beslissende - al te vaak ontbrekende - procentje over de eindstreep te trekken.

Het wordt natuurlijk vooral uitkijken voor de gevaarlijke voorlinie. Met Tomislav Kis, Ivan Yagan en Illombe Mboyo heeft Cercle heel wat marktwaarde en kwaliteit in huis. Ook verdedigend liep het de laatste wedstrijden goed. Met de oefenwedstrijd tegen Lierse bijgeteld, kregen de groen-zwarte doelwachters slechts 2 goals binnen in 5 wedstrijden. Ook won Cercle in de laatste 4 reguliere competitiewedstrijden tegen de rechtstreekse concurrenten van de play-downs: in Tubize werd het 1-3, Leuven keerde met een 1-0 nederlaag naar huis en u herinnert zich ongetwijfeld nog de 0-1 zege op Lommel.

Hoewel die laatstgenoemde uitslag wellicht heel wat negatieve emoties oproept, is het net deze wedstrijd die hoopgevend was. Lommel drukte Cercle gedurende het grote deel van de wedstrijd tegen de muur. Dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen en de klasse van Mboyo maakten echter het verschil, in het nadeel van Lommel. Het ideale moment dus voor sportieve wraak.

Maletic sukkelde met een blessure aan de hamstrings, maar geraakt wellicht op tijd wedstrijdfit. Schils mag 2 wedstrijden niet meedoen door zijn rode kaart in Antwerp.

Scheidsrechterlijk team:
REF:SCROYEN DAVY(31)
AR1:VANPOUCKE TOM(4)
AR2:GEEROLF MICHAEL(5)
OFF4:MESOTTEN BEN(44)