Voor Lommel United beginnen dezelfde 11 als tegen Lierse aan de wedstrijd.

De eerste kans in een hoogste wedstrijd met veel spanning is voor de thuisploeg. Omolo vindt Dierckx op de rechterflank en diens voorzet wordt door Corryn richting doel gekoppen. Jesse Bertrams is attent en maakt de kopbal onschadelijk.

Lommel United ondergaat het spel ondergaan tegen een sterker Antwerp. De thuisploeg drukt de bezoekers tegen het eigen doel, wat resulteert in grote mogelijkheid voor Buyl. De flankaanvaller kapt naar binnen en haalt verschroeiend uit, maar Jesse Bertrams redt.

Daarna herstelt Lommel United het evenwicht in het spelbeeld. Eerst word Marko Maletic nog afgestopt door Koné, nadat hij de diepte werd ingestuurd door Jarno Molenberghs. Daarna devieert Melvin Platje een voorzet vanop links van Jarno Molenberghs in één tijd links naast het doel van Debaty.

Lommel United komt goed weg als een hoekschop van Hairemans in het Lommelse strafschopgebied blijft hangen, Omolo kan uiteindelijk zijn voet tegen de bal zetten en zijn schot gaat tegen de netten, maar de actie wordt afgevlagd voor buitenspel.

Antwerp neemt weer het heft in handen, maar morst metde kansen die ze krijgen. Omolo vindt Dequevy in het strafschopgebied, die de bal in het doel wil lopen, maar dat loopt fout af. Owusu besluit in de herneming over doel.

Net na het half uur staat Lommel United met zijn tienen, na een zware overtreding van Mathias Schils op Omolo, waarbij de middenvelder vol ingaat op de knie van de voormalige Lommelaar. Scheidsrechter Van Damme twijfelt niet en stuurt Mathias Schils terecht van het veld.

Ondanks de man minder situatie krijgt Lommel United vijf minuten voor rust een goede mogelijkheid via Marko Maletic. Bart Goossens dropt een vrije trap in de Antwerpse zestien, waar Wouter Corstjens met het hoofd doorkopt tot bij Marko Maletic, die vanuit een scherpe hoek over doel trapt.

Met een 0-0 op het scorebord wordt er gerust.

Vlak na rusten dreigt de thuisploeg opnieuw. Een vrije trap van Hairemans komt bij Lallemand terecht. Het schot van de invaller blijft echter hangen voor het Lommelse doel. Duplus kan de bal in het doel tikken, maar ook nu fluit scheidsrechter Van Damme voor buitenspel.

Op het uur redt Jesse Bertrams de meubelen redden. Een lang uitgesponnen aanval van de thuisploeg komt uiteindelijk bij Buyl terecht. Hij schiet de bal staalhard naar doel, maar Jesse Bertrams bokst de harde knal uit zijn doel. Antwerp blijft de druk opvoeren en Lommel United heeft het moeilijk om hier onderuit te komen.

Daarna duikt de Antwerpse linksachter Corryn alleen voor doel op, maar wederom is er een kanppe redding van Jesse Bertrams. Lommel United, met zijn tienen, lijkt stand te houden tegen de numerieke Antwerpse overmacht. Zeker als de thuisploeg kansen via Dom, Dequevy en Camus de nek omwringt.

Toch zit het venijn hem in de staart als in de slotfase van de wedstrijd Antwerp een strafschop krijgt na een fout van Glenn Neven. Hairemans zet zich achter de bal en faalt niet: 1:0.

Voor de moedig strijdende Noord-LImburgers is de uiteindelijke nederlaag een bittere pil om te slikken. Voor Antwerp daarentegen blijft de promotie naar de Jupiler League mogelijk.

Binnen een kleine maand moet Lommel United trachten het behoud veilig te stellen in de play-downs met AFC Tubize, Cercle Brugge en OH Leuven.