Voor Antwerp is de match van zondag levensbelangrijk. Willen ze kans maken op dat laatste ticket voor de promotie play-off, dan moet er minstens gelijkgespeeld worden. De Bosuil zal dan wellicht ook zo goed als helemaal uitverkocht zijn. Maar… In het verleden is al gebleken dat de spelers van The Great Old in zo’n situaties bezwijken onder de enorme druk. In Roeselare was daar alvast weinig van te merken. Antwerp won er met 1-2.

Promotiestress?

Op Schiervelde was er een aangename wedstrijd te zien tussen de twee promotiekandidaten. De beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Roeselare had het overwicht, tot er bij hen een rode kaart viel. Toen Antwerp op voorsprong kwam, ging Roeselare met succes op zoek naar de gelijkmaker. Daarna was het sein weer aan Antwerp om de winnende treffer te forceren. Bij een 1-2 stand kregen zowel Roeselare als The Great Old nog kansen om te scoren.

Spannend

Zowel Lierse als Antwerp tellen 26 punten in deze periode. Het is dan ook een enorm spannende strijd. Enerzijds heeft Antwerp het voordeel dat ze thuis spelen tegen Lommel, de laatste in de stand. Lierse treft op Het Lisp daarentegen met Roeselare een moeilijkere opponent. Anderzijds hebben de Pallieters de troef in handen dat bij een gelijke stand, het ticket voor de play-off naar Lier gaat.

Wedergeboorte

Antwerp is niet meer dezelfde ploeg als op het begin van het seizoen. Wim De Decker nam het roer over van Vanderbiest en kreeg de motor aan het draaien. Onder zijn bewind bloeide Tuur Dierckx helemaal open en vond er de wedergeboorte van William Owusu plaats. De targetman deed wat hij vroeger wel eens naliet, namelijk scoren. De Ghanees is dan ook de Antwerpse topschutter met 8 doelpunten. Camus heeft 6 goals achter zijn naam staan. Dequevy, Dierckx en Vleminckx scoorden ten slotte 5 goals dit seizoen. Vleminckx zal er zondag niet bij zijn. Hij is de rest van het seizoen geblesseerd.

Scheidsrechterlijk team:
REF:VAN DAMME KEVIN(25)
AR1:BECQUET PIETER(5)
AR2:SENECAUT NICK(21)
OFF4:D'HONDT LOTHAR(14)